Inne

Jesień

_dżem z dyni i jabłek

składniki:

1 1/2 kg obranej dyni

1 kg jabłek

1/2 szklanki cukru

1 łyżeczka kwasku cytrynowego

1 galaretka cytrynowa

Dynię i jabłka obrałam, pokroiłam w niewielkie kawałki, włożyłam do garnka i podlałam wodą. Gotowałam około pół godziny, do miękkości. Dodałam cukier i kwasek cytrynowy i gotowałam kolejne pół godziny często mieszając i pilnując, żeby całość się nie przypaliła. Zestawiłam dżem z ognia i zmiksowałam blenderem. Do gorącej pulpy wsypałam galaretkę. Przemieszałam energicznie, żeby się dobrze rozpuściła. Teraz pozostało już tylko nakładanie gorącego dżemu do słoiczków. Ustawiłam je do góry dnem do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation