Design

Design

MUFFINKI OWSIANE Z GRUSZKAMI
Składniki na ok. 16 muffinek:

1 ½ szkl. mąki pszennej
½ szkl. płatków owsianych
2½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl. gęstego jogurtu naturalnego
5 łyżek miodu
100 ml oleju
1 jajko
400 g gruszek (3 średnie gruszki)

W jednej misce łączymy przesianą mąkę, płatki owiane i proszek do pieczenia, a w drugiej jogurt, miód, olej i jajko. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy wszystko razem tylko tyle, aby składniki dobrze się połączyły.
Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę. Wsypujemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, napełniamy ciastem prawie do pełna i pieczemy w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 180C przez ok. 25 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation