Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciasto marchewkowe

Składniki:
2/3 szklanki mąka,
1/2 szklanki cukier,
1/3 szklanki olej,
2 szt jaja,
1 łyżka przyprawa korzenna,
1 łyżeczka soda oczyszczona Prymat,
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 szklanka marchewka,
200 g serek typu philadelphia,
do smaku cukier puder

Marchew ścieramy na małych oczkach. W jednej misce łączymy suche składniki. W drugiej misce widelcem roztrzepujemy jajka i łączymy z olejem. Masę przelewamy do suchych składników, dodajemy marchew i dobrze mieszamy. Przelewamy ją na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez ok 35 min. Serek dosładzamy cukrem pudrem wg gustu i dobrze mieszamy. Przestudzone ciasto przecinamy w pół, smarujemy serkiem i przykrywamy drugim blatem. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!

zrodlo: doradcasmaku.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation