Kuchnia

Kuchnia

Dietetyczne niebo: Dietetyczne muffinki z rabarbarem

Składniki (ok. 19 muffinek)

Suche:

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej *
0,5 szklanki otrębów pszennych*
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki ksylitolu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mokre:
1 i 1/3 szklanki mleka
1/3 szklanki oleju
2 jajka
+ 200 g rabarbaru

* Można użyć 2 szklanek mąki pełnoziarnistej

Rozgrzać piekarnik do 180 C i pokroić rabarbar na małe kawałki. Składniki suche dokładnie połączyć ze sobą, mokre tak samo. Następnie należy wlać "mokry mix" do "suchego mixu", dodać rabarbar i mieszać niezbyt dokładnie, tylko do połączenia składników. Do foremek na muffinki nalać masę na około 3/4 wysokości, wstawić do piekarnika na środkową blachę. Piec w 180 C przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation