Kuchnia

Słodkości

Batony białkowo-węglowodanoweCwicze.pl | Cwicze.pl

Batony idealne po treningu, na zdrową przekąskę. Banalne i szybkie w przygotowaniu.

→ Batony o smaku: czekolada, banan, masło orzechowe

200 gram otrębów owsianych (pół zmielonych na pył)
2 białka jaj
2 miarki czekoladowego białka serwatki w proszku(odżywka białkowa o smaku czekoladowym lub innym wg. uznania)
szczypta płatków migdałowych do dekoracji
mleko kokosowe
2 łyżki masła orzechowego
rozgnieciony banan
niesłodzone kakao
→ Jak przyrządzić batony białkowo-węglowodanowe?:

Wymieszaj wszystkie składniki razem
Zrób 4 kulki średniej wielkości i włóż do zamrażarki na 15min
Następnie każdą kulkę obtaczamy w 1 łyżce niesłodzonego kakao
Kulki obsypujemy płatkami migdałów ponownie wstawiamy do lodówki na 15min.
Batoniki najlepiej przechowywać w lodówce
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation