Kuchnia

Kuchania

Torcik ferrero rocher

Składniki na ciasto:
5 jajek
6 łyżek cukru
200 g mielonych orzechów laskowych
2 łyżki kakao
2 łyżki mąki pszennej
2 płaska łyżeczki proszku do pieczenia
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie tortownica 22cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 30-35 minut- do suchego patyczka.
Składniki na masę:
1 kostka masła
2 czekolady gorzkie
5 kopiastych łyżek nutelli
4 wafelki orzechowe „Góralki”
Czekoladę rozpuszczamy na parze, studzimy i miksujemy z masłem oraz nutellą. Dodajemy pokrojone na małe kawałki wafelki. Połowę masy wykładamy na jeden orzechowy blat, przykrywamy drugim ciastem i wykładamy resztę masy. Dobrze jest trzymać go w lodówce, wyjąć parę minut przed krojeniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation