Kuchnia

Kuchnia

ORZEZWIAJACA SALATKA Z DRESINGIEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM.

Składniki (dla 2 osób):

1 filet z kurczaka
„Pomysł na...papirus” (z ziołami prowansalskimi)
pół sałaty lodowej
10 pomidorków koktajlowych
grejpfrut
garść liści bazylii

Dresing:

3 łyżeczki musztardy kremskiej
1 łyżka majonezu
łyżka soku z cytryny
pół łyżeczki soli
1 łyżka miodu
szczypta chili
świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Filet podzielić na kawałki, lekko rozbić (na kotlety o grubości 1,5-2 cm), ułożyć w kawałkach pergaminu i smażyć bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony. Kawałki filetu wyciągnąć z pergaminu i pokroić w paski.
Grejpfrut obrać, oczyścić z białych i gorzkich błon.
Sałatę lodową porwać na małe kawałki, przełożyć do miski, dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i pocięte liście bazylii. Wyłożyć porcjami na talerze. Grejpfruta podzielić na kawałki, ułożyć na sałacie.
Składniki dresingu wymieszać, polać sałatkę. Na tym ułożyć kawałki kurczaka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation