Kuchnia

Książka kucharska

Zupa z zielonego groszku , przepis-klik w zdjęcie
- 1 litr domowego rosołu
- 900 g mrożonego zielonego groszku
- 200 g śmietany 30%,
- sól i pieprz czarny
- grzanki z boczkiem i jabłkiem

Z ugotowanego rosołu odlewamy do osobnego garnka litr rosołu, wsypujemy mrożony groszek, wlewamy słodką śmietanę, doprowadzamy do wrzenia i zagotowujemy. Całość wlewamy do szklanego blendera, doprawiamy solą i czarnym pieprzem (ja mam swój ukochany robot FP 270 Kenwood) cały czas miksujemy aż uzyskamy idealny, aksamitny krem. Krem z groszku przekładamy do naczyń, posypujemy grzankami z boczkiem i jabłkiem.

Smacznego!

Dla tych co nie mają czasu, a nie odżegnują się od stosowania kostek rosołowych, możemy przygotować rosół z kostek Winiary i zmiksować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation