Kuchnia

Qlinaria

Sałatka z pierożków tortellini:

Składniki:
1 opakowanie pierożków tortellini
1 duży ogórek zielony
2 pęczki rzodkiewki
1 spory pęczek natki pietruszki (jak ktoś woli może być szczypior z cebulkami)
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
puszka kukurydzy
przyprawy
3 łyżeczki ostrej musztardy
majonez (ile kto lubi, mi zawsze mówią, że daję za mało ale za nim po prostu nie przepadam)
Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu, ja do wody dodaję jeszcze łyżkę oliwy i rosołek. Osączyć.

Natkę posiekać, kukurydzę osączyć, rzodkiewkę pokroić w półplasteki, ogórka w ćwiarteczki a paprykę w grubszą kostkę.
Całość przełożyć do miski, wymieszać i przyprawić (sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie), na koniec dodać musztardę i majonez.

Źródło: http://przepisnaciast.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?6
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation