Kuchnia

Ciasta

ciasto pomaranczowe z kaszy jaglanej

Składniki:
300 g surowej kaszy jaglanej
sok wyciśnięty z 5 dużych pomarańczy
1 łyżka esencji waniliowej lub 1 opakowanie cukru waniliowego (bio)
kilka łyżek syropu z agawy (do smaku)

Przygotowanie:
Wycisnąć sok z pomarańczy.
Surową kaszę jaglaną przelać wrzątkiem.
Sok przelać do garnka, dodać kaszę, esencję waniliową i kilka łyżek syropu z agawy.
Gotować całość do miękkości.
Ugotowaną kaszę odstawić, przykryć pokrywką i odczekać ok. 10-15 min.
Kaszę przełożyć do natłuszczonej (opcjonalnie: dodatkowo oprószonej bułką tartą) foremki
i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
Piec ok. 45 minut lub do zrumienienia się brzegów ciasta.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation