Kuchnia

sosy,dresingi

Awaryjny sos serowy -> http://okolicepalnika.blox.pl/2013/07/Awaryjny-sos-serowy.html
2 serki topione (używam śmietankowych, ale wybór pozostawiam Wam)
niewielka cebula
ząbek czosnku
ok. pół szklanki mleka
sok i skórka z połówki cytryny
pęczek szczypiorku
sól
świeżo zmielony pieprz


Drobno posiekaną cebulę i czosnek podduszamy na niewielkiej ilości oleju, pilnując by się nie zrumieniły. Następnie dolewamy mleko i dodajemy pokrojone w kostkę serki. Teraz potrzebujemy trochę cierpliwości, ponieważ musimy nieustannie mieszać sos, trzymając go na niewielkim ogniu, tak by serki całkowicie się rozpuściły, a masa była całkowicie gładka. Dodajemy sok i skórkę z cytryny, szczypiorek i przyprawy. Gotujemy jeszcze przez kilka chwil i gotowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation