Kuchnia

CIASTA i CIASTKA Z KREMEM

Kruche ciasto milionera

Składniki:
175g maki pszennej
125g masła
50g brązowego cukru


Wszystkie składniki zmielić dokładnie w malakserze. Blaszkę 19x29 wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dokładnie ciastem. Ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp ok 180 stopni na złoto ok 20 min.Wystudzić.


ponadto:
510g masy kajmakowej gotowej lub mleka skondensowanego słodzonego w puszce*

170g czekolady mlecznej
ok. 60g masła
1 łyżeczka oleju


*puszkę mleka słodzonego zanurzyć w garnku z wodą i gotować ok 3 godz. Puszkę otwierać dopiero po całkowitym wystudzeniu (!!!)

Czekoladę połamać i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Można dodać 1 łyżeczkę oleju i dokładnie wymieszać.
Na wystudzony kruchy spód wyłożyć masę kajmakową a wierzch dokładnie polać czekoladą. Schłodzić w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation