Kuchnia

Salatki i surowki

Sałatka warzywna z tuńczykiem - składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym - 1 sztuka
szynka lub wędlina drobiowa - 150 gramów
główka sałaty lodowej - 1 sztuka
pomidor - 1 sztuka
puszka kukurydzy - 1 sztuka
puszka fasoli Red Kidney - 1 sztuka
marchew - 1 sztuka
świeży ogórek - 1 sztuka
jajka ugotowane na twardo - 4 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
ser żółty - 10 gramów
jogurt - 4 łyżki
oliwa - 2 łyżki

Sałatka warzywna z tuńczykiem - Sposób przygotowania:

Pokrój pomidora w kostkę, ogórka w cienkie plastry. Odcedź fasolę oraz kukurydzę, marchew zetrzyj na tarce.
Umyj i porwij na kawałki sałatę, wymieszaj ją z warzywami.
Pokrój ser i wędlinę w kostkę. Odcedź tuńczyka, jajka pokrój w ćwiartki.
Zrób z oliwy i jogurtu sos, następnie wkrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr.
Polej sałatkę gotowym sosem i wymieszaj. Na wierzchu ułóż tuńczyka, szynkę, ser i jajka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation