Uroda

makeUp&nails

Pierogi

Składniki:
250 ml gorącej wody
3 szkl. mąki
1 jajko (niekoniecznie)
1 łyżka oleju lub roztopionego masła
1 szczypta soli

Przygotowanie:
Rozwałkuj ciasto. Podsypuj je mąką z obu stron, dzięki temu nie będzie się przyklejało do stolnicy i wałka. Ciasto powinno być cienkie i elastyczne. Wycinaj w cieście krążki, na przykład za pomocą szklanki. Zdejmij pozostałości rozwałkowanego ciasta, a wycięte krążki przykryj czystą ściereczką kuchenną, dzięki temu nie wyschną. Do wyciętych krążków nakładaj farsz uważając, aby nie wystawał poza ciasto. Sklejaj pierogi, zaczynając od środka. Dociśnij ciasto mocno na krawędziach. Ostrożnie wkładaj pierogi partiami do wrzącej wody i gotuj je przez 5 min od momentu wypłynięcia. Pozostałe pierogi ułóż na oprószonej mąką stolnicy i przykryj ściereczką kuchenną, aby nie wyschły.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation