Kuchnia

kuchnia

Błyskawiczne tiramisu
Składniki (4 porcje)
200 g serka mascarpone
200 g śmietany 30%
1,5 łyżki cukru pudru
2 łyżki kakao
100 g podłużnych biszkoptów
100 ml espresso
Wykonanie
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu rozcieramy serek i delikatnie stopniowo przekładamy do niego ubitą śmietanę. Mieszamy delikatnie. Biszkopty maczamy w kawie i układamy w podłużnym naczyniu lub w pucharkach. Na biszkopty wykładamy połowę serka z bitą śmietaną, posypujemy kakao, układamy drugą warstwę namoczonych biszkoptów, wykładamy pozostałą masę i wierzch posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy co najmniej godzinę. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation