Kuchnia

Kuchnia

Ciasteczka z bananami i czekolada
Przepis
Kruche ciasto:

400 g mąki pszennej
250 g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
5 żółtek

Dodatkowo:

banany
czekolada deserowa lub mleczna

Przygotowanie:

Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Wkrój zimne masło i dodaj żółtka. Szybko zagnieć ciasto. Rozwałkuj na placek grubości ok 1 cm i wycinaj formą lub szklanką niewielkie kółka. Banany obierz i pokrój w grube plastry. Układaj je na kółkach z ciasta, a na plastry banana połóż kawałek czekolady (ewentualnie wiórki czekolady startej na tarce). Przykryj kolejnym kółkiem z ciasta, dociśnij brzegi, tak by się skleiły. Piecz przez około 20-30 minut w temperaturze 190°C.
@Izabela
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation