Kuchnia

nalewka cytrynowa

Przepisy na przetwory: Żurawina do mięsa!
Składniki: 1 kg żurawin, 70 dag gruszek lub jabłek, 3/4 szklanki wody, 40 dag cukru

Sposób przygotowania: Żurawiny opłukać i osączyć. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Zagotować wodę z cukrem. Na gorący syrop włożyć gruszki i chwilę pogotować. Gdy zaczną się stawać przezroczyste, wyjąć. Włożyć żurawinę i gotować do miękkości. Potem dodać gruszki i pogotować 20 minut. Gorącą masę nakładać do słoików suchych i gorących słoiczków. Zamknąć i pasteryzować „pod kocykiem” przez 20 minut.


http://www.se.pl/kobieta/gotowanie/przepisy-na-przetwory-zurawina-do-miesa-zurawina-przetwory-przepisy_207704.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation