Kuchnia

Coś słodkiego

Szarlotka z kaszy jaglanej

Składniki na 6 porcji:
-600g jabłek
- 300ml mleka 0,5%
- 120g kaszy jaglanej
- cynamon
- słodzik wedle gustu

Do garnka wlewamy mleko i dodajemy kaszę jaglaną . Całość gotujemy na małym ogniu do momentu aż kasza wchłonie całe mleko i będzie kleista.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jeśli są kwaśne dodajemy słodzik lecz gdy są słodkie nie ma takiej potrzeby. Dodajemy cynamon.
Dno formy do pieczenia spryskać sprayem do smażenia lub posmarować małą ilością tłuszczu. Na tak przygotowanej formie rozprowadzamy równomiernie połowę ugotowanej kaszy na którą wykładamy starte jabłka. Na wierzchu rozprowadzamy drugą część kaszy.
Pieczemy w temp. 200*C przez 20-25 minut (kasza musi się zarumienić) i gotowe!
Smacznego!

https://www.facebook.com/kierunekfitness/photos/a.386708331484053.1073741828.338826476272239/391678230987063/?type=1
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation