Design

Design

Gołąbki z kaszą jaglaną i grzybami

Składniki
1 kapusta(włoska/biała)

15 dag suszonych grzybów

4 szklanki kaszy jaglanej

8 szklanek wody

1 kostka masła

2 duże cebule

1 kostka grzybowa Knorr

sól, pieprz

Kapustę blanszujemy w osolonej wodzie, po kolei zdejmujemy odchodzące liście.

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na maśle na złoty kolor.

Grzyby obgotowujemy, gdy są gotowe drobno kroimy.

Kaszę zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu, do momentu ,aż kasza wciągnie całą wodę.

Składniki farszu łączymy ze sobą, dodając kostkę grzybową rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, sól i pieprz.

Zawinięte gołąbki układamy ciasno w naczyniu, zalewamy do połowy wywarem z grzybów i zapiekamy.

Tym sposobem można przygotować również gołąbki z kaszy gryczanej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation