Kuchnia

sałatki, surówki

konfitura z cebuli
3 średnie czerwone cebule
4 łyżki octu balsamico di Modena - czerwonego
2 łyżki miodu
8 daktyli lub garść rodzynek
tymianek świeży lub oregano, rozmaryn, majeranek
oliwa, sól, pieprz

Zajrzyj do Mniamowego sklepu
Papilotki do muffinów purpurowe w kropki (75 szt. w opakowaniu) - 415-0162 - Wilton Papilotki do muffinów purpurowe w kropki (75 szt. w opakowaniu) - 415-0162 - Wilton
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 6 tylko: 10,90 zł
Forma aluminiowa w kształcie dużej książki - 2105-2521- Wilton Forma aluminiowa w kształcie dużej książki - 2105-2521- Wilton
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 5 tylko: 93,99 zł
Patyczki do lizaków czekoladowych komplet o długości 20 cm (25 szt. w komplecie) - 1912-9320 - Wilton Patyczki do lizaków czekoladowych komplet o długości 20 cm (25 szt. w komplecie) - 1912-9320 - Wilton
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 4 tylko: 9,99 zł
Piórka cebuli zeszklić na oliwie.
Wlać ocet i 2 łyżki miodu, dusić mieszając.
Dodać pokrojone daktyle, zioła i przyprawy.
Smażyć aż konfitura będzie gęsta, szklista.
Można dodać wg upodobania czosnek, żurawinę, gruszki marynowane itp.
Konfitura z czerwonej cebuli świetnie harmonizuje z pasztetem, pieczoną kaczką czy kurczakiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation