Kuchnia

Czekoladki,pralinki....

Irlandzkie ziemniaczki przepis - Wszystkie przepisy Polska

Składniki

ilość porcji: 60

55 g masła o temperaturze pokojowej
112 g serka śmietankowego
1 łyżeczka aromatu waniliowego
480 g cukru pudru
200 g wiórków kokosowych
1 łyżka cynamonu mielonego
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 20min. › +10min. chłodzenie › Gotowe w: 30min.

W średniej misce zmiksować masło z serkiem śmietankowym na gładką masę. Dodać cukier waniliowy i cukier puder; zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać - jeśli trzeba, rękami. Formować w kształt kulek lub ziemniaczków i obtaczać w cynamonie. Układać na blasze do ciastek i chłodzić by stężały. W razie potrzeby ziemniaczki można ponownie obtoczyć w cynamonie by miały ciemniejszy kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation