Kuchnia

ciasta i desery

Walijskie ciastka z patelni.

Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1/2 kostki margaryny ( pokrojonej na małe kawałki )
- aromat waniliowy
- 1 szklanka rodzynek ( mogą być też kawałeczki czekolady )
- szczypta cynamonu ( dodałam od siebie )

Łączymy razem mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dodajemy margarynę, wyrabiamy. Dodajemy rodzynki, mieszamy. Jajka rozkłócamy widelcem w oddzielnej miseczce, dodajemy aromat waniliowy i dolewamy do ciasta. Ciasto wałkujemy na grubość 1/2 cm, i wykrawamy ciasteczka.

Patelnię przecieramy papierem nasączonym tłuszczem, rozgrzewamy i smażymy ciasteczka po ok 3 minuty z każdej strony, aż staną się złociste.




Smacznego.

sweet dreams
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation