Kuchnia

przekąski

Wytrawne babeczki z nadzieniem pieczarkowym

kładniki ciasta:

30 dag mąki
20 dag masła
2 żółtka
sól
pieprz
Składniki nadzienia:

50 dag pieczarek
15-20 dag żółtego sera
natka
masło lub olej
sól
pieprz

Wykonanie:

Przesiać mąkę, dodać sól, pieprz. Masło z mąką posiekać na proszek, dodać żółtka, szybko zagnieść. Schłodzić w lodówce 30 minut. Wylepić foremki. Piekarnik rozgrzać do 220 °C. Wstawić babeczki, zmniejszyć temperaturę do 200ºC i upiec na złoto.

Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na oleju lub maśle, posolić, popieprzyć, przestudzić. Dodać sterty ser, pokrojoną natkę. Nadziać zimne babeczki i zapiec.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation