Kuchnia

kuchnia

Kuchnia w wersji light: Ryż na mleku z truskawkami

Kolejna propozycja na pyszne, letnie śniadanie. Ryż gotowany na mleku ryżowym, zagęszczony budyniem waniliowym...Podstawa do tworzenia bardzo ciekawych, smacznych i energetycznych śniadań :)

SKŁADNIKI:
1/2 szklanki ryżu do risotto
2 szklanki mleka ryżowego
1 łyżka budyniu
cukier brzozowy do smaku
truskawki
płatki migdałowe


Budyń rozpuść w 1/4 szklanki mleka. Ryż podpraż na suchej patelni przez minutę i wlej szklankę mleka. Gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu i dolewaj mleko gdy ryż go wchłonie. Po około 12-14 minutach gdy ryż będzie miękki dolej rozpuszczony w mleku budyń i posłodź do smaku. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia. Ryż wyłóż do miseczek, dodaj pokrojone truskawki i posyp płatkami migdałowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation