DIY - zrób to sam

Kuchnia

Chrupiące nuggetsy z kurczaka

Składniki:

pojedyncza pierś z kurczaka
2-3 ząbki czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta soli
panierka
jajko

Mięso pokroić w paski. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa razem z solą i sokiem z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na około 20 minut.

Składniki na panierkę:

1/2 szklanki mąki (dałam typ 500)
2 garści nachos
1 łyżka ostrej papryki
1/2 łyżki curry

Wszystkie składniki panierki umieścić w misce i wymieszać blenderem, tak aby powstała mączka.

Przygotowanie nuggetsów. Jajko ubić. Kawałki mięsa moczyć w jajku, a następnie obtaczać w przygotowanej panierce. Dobrze dociskać panierkę.

Smażyć na gorącym, głębokim oleju, przez około 3 - 4 minut z każdej strony. Wyjąć i odsączyć na papierowym ręczniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation