Kuchnia

SŁONE

Kotleciki z kurczaka z serem

1 podwójna pierś z kurczaka
3 jajka
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz, czosnek granulowany,
szczypiorek
1 łyżka zmielonych otrąb - wersja dietetyczna
(na zdjęciu dodałam mąkę kukurydzianą o ile dobrze pamiętam)
1 opakowanie "zottarelli" (lub innego sera)

Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, przyprawiamy i odstawiamy do przegyzienia. Zottarellę ścieramy na tarce. Białka ubijamy na sztywno, a żółtka dodajemy do piersi razem z startym serem, otrębami oraz posiekanymi pietruszką i szczypiorkiem. Wszystko mieszamy dokłanie dodając następnie białka i delikatnie mieszając. Z powstałej masy formować placuszki i smażyć na patelni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation