Kuchnia

na popitkę

Umyj dokładnie owoce i oczyść je z ogonków, listków etc. 2. Usuń pestki, a następnie włóż owoce do naczynia (uwaga: robiąc nalewkę wiśniową, do naczynia wkładamy również parę pestek wiśni) 3. Owoce zasyp cukrem tak, aby były nim całkowicie pokryte. Następnie zamknij szczelnie naczynie i odstaw je w zaciemnione miejsce na 7 dni 4. Po 5 dniach sprawdź czy owoce nie sfermentowały. Jeśli są w porządku, odstaw naczynie na następne 2 dni 5. Po 7 dniach do naczynia z owocami wlej Spirytus. Następnie zakręć szczelnie naczynie i pozostaw je na kolejne 7 dni w zaciemnionym miejscu 6. Po upływie tego czasu przefiltruj nalewkę (np. przy użyciu gazy) 7. Przelej nalewkę do butelek - jest od razu gotowa do spożycia - ale pamiętaj, że pełnię swojego smaku osiągnie dopiero po około 3 miesiącach
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation