Książka

ciastka

Anyżkowo Mikołajkowe ciasteczka
Składniki :
1 1/2 szklanki mąki,
aromat waniliowy,
szczypta soli,
1/3 szklanki cukru,
180g miękkiego masła.
Składniki dekoracja :
1 białko ( u mnie z jajka L )
około 1 1/2 szklanki cukru pudru
barwniki spożywcze
Przygotowanie :

Miękkie masło, aromat i cukier utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodawaj partiami mąkę. Uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na ok 30-40 min. Rozwałkuj, wytnij wzorki . Piecz na blaszce wyłożonej papierom do pieczenia przez 10-12 minut w temperaturze 180 stopni.

Do miski wlej białko i dodaj cukier puder. Zmiksuj wszystko tak aby powstał gęsty lukier. Lukier przelej do mniejszych miseczek i do każdego daj parę kropel barwnika. Energicznie wymieszaj. Udekoruj ciasteczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation