Kuchnia

Żywienie i Dieta

Odchudzone kotlety brokułowe z fetą i pesto

jeden średni brokuł
100g fety
2łyżki otrębów pszennych SANTE
3 łyżki zarodków pszennych SANTE
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
jajko
3łyżeczki czerwonego pesto


Zaczynamy od brokuła. Dzielimy go na mniejsze kawałki i gotujemy ok. 5 minut. Oczywiście wrzucamy na wrzącą wodę. Po ugotowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

Do blendera wrzucamy: fetę pokrojoną w kostkę, brokuła, zarodki pszenne i otręby. Blendujemy ok. 2 minut.

Uzyskaną masę przekładamy do miski, dodajemy mąkę, pesto i jajko. Całość dokładnie mieszamy, można drewnianą łyżką, ale ja proponuje tak po prostu ręką.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Formujemy małe kotleciki i układamy je na patelni.
Smażymy ok. 8-10 minut na wolnym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation