Kuchnia

Na zapiecku

Konfitura z czerwonej cebuli jako dodatek do mięs
Fantastyczny dodatek do mięs. Błyskawiczna i niekłopotliwa w przygowowaniu.
Przepis znalazłam na blogu Moja Kuchnia, a ostatnio służył mi jako dodatek do karkówki marynowanej w zalewie miodowo-balsamicznej. Polecam Wam baaardzo :)


Składniki:
3 średnie cebule czerwone
ok. 80-100 ml octu balsamicznego
2-3 łyżki brązowego cukru
1-1,5 łyżki miodu


Cukier rozgrzewamy na patelni. Gdy się rozpuści wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka i podsmażamy ok 2-3 minuty, aż zmięknie. Następnie całość podlewamy octem balsamicznym tak by lekko przykrył cebulę mieszamy i gotujemy ok 5 minut. Po tym czasie dodajemy miód i podgrzewamy cały czas mieszając ok 5-7 min. do zredukowania płynu, aż całość stanie się lekko ciągnąca.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation