Kuchnia

sałatkowo

SALATKA GYROS.

Składniki:

2 podwójne filety z kurczaka

25 dag kapusty pekińskiej

1 cebula

1 papryka czerwona

puszka kukurydzy konserwowej

4 ogórki konserwowe

majonez

ketchup

przyprawa gyros

pieprz

olej do smażenia



Wykonanie:

Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobne kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kurczaka i przyprawić pieprzem i przyprawą do gyrosa lub kebaba.

Następnie w szklanym naczyniu układać kolejno warstwami:

- kurczaka

- drobno pokrojoną cebulę

- majonez

- kukurydzę odsączoną z zalewy

- pokrojoną w kostkę paprykę

- ketchup

- pokrojone w kostkę ogórki

- poszatkowaną kapustę pekińską
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation