Kuchnia

Słodkie

Ucierane babeczki z żurawiną i czekoladą

składniki
200 g mąki
100 g miękkiego masła
125 g białej czekolady
100 g suszonej żurawiny
2 jajka
80 g cukru
1 jogurt naturalny - 200 ml
2 łyżeczki proszku do pieczenia
70 g płatków migdałowych


wykonanie:
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po 1 jajku i ciągle ucieramy. Następne dokładamy mąkę z proszkiem i jogurt. Wszystko dokładnie ucieramy do uzyskani gładkiego ciasta..
Czekoladę siekamy nożem na kawałki średniej wielkości. Do ciasta dodajemy żurawinę i czekoladę.
Gotowe ciasto przekładamy do papilotek od muffinek. Posypujemy paltkami migdałowymi.
Pieczemy około :20 minut w temperaturze 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation