Kuchnia

Aromatyczna kawa i czekolada

Gorąca czekolada z daktyli

Składniki na dwa kubeczki:
500 ml dowolnego mleka, najlepsze jest mleko laskowe lub sojowe
1/2 szklanki daktyli / 85 g
3 łyżki gorzkiego kakao
1/4 łyżeczki soli morskiej
Przygotowanie:
Mleko wlać do rondelka z grubym dnem razem z pozostałymi składnikami i podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Nie przejmujcie się grudkami kakao, zaraz się rozpuszczą.
Kiedy mleko zacznie się gotować zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut na minimalnym ogniu, następnie zdjąć z ognia i chwilę przestudzić, aby łatwiej i bezpieczniej się blendowało.
Przy pomocy blendera zmiksować zawartość rondelka na aksamitnie gładką czekoladę i przelać do kubeczków. Pić, póki gorąca.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation