Kuchnia

Ciasta i desery

Makowiec na Święta? Kiedy spróbujecie tych drożdżówek – brioszek z makiem i kremem budyniowym, to gwarantuję Wam, iż wszystkie makowce pójdą w odstawkę :) Drożdżówki z masą makową robię bowiem od wielu lat i zawsze to one królują na stole, przyćmiewając inne wypieki. Bo po prostu są pyszne! Na hasło „piekę brioszki z makiem” moja rodzinka w mgnieniu oka zjeżdża się do mnie, przeciskając się w progu :) Drożdżówki te należą do gatunku wypieków, które są zjadane przez gości nawet wtedy, kiedy są pełni ;) Gdybym miała listę TOP TEN najlepszych wypieków na blogu, to niewątpliwe te brioszki z makiem znalazłyby się na podium.
Przygotowanie drożdżówek nie jest trudne wbrew pozorom, ale jest bardzo rozciągnięte w czasie. Należy zacząć je przygotowywać dzień wcześniej, gdyż ciasto przed rozwałkowaniem musi spędzić noc w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation