Kuchnia

Kuchnia

Ryba po grecku


Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki:

• 1 kg ryby najlepiej fileta (karp, panga, morszczuk)
• 8 dużych marchewek
• 2 duże pietruszki
• 1 seler
• puszka groszku konserwowego
• 1 koncentrat pomidorowy
• przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe
• jajko
• bułka tarta

Etapy przygotowania:

1. Rybę pokroić w kawałki, każdy kawałek osolić, opieprzyć, skropić sokiem z cytryny.
2. Jajko roztrzepać, rybę umoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć.
3. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa podmażyć na oleju, dodać liście laurowe i ziele angielskie, osolić i popieprzyć, dodać troszkę cukru. W trakcie można dolać wody. Jak warzywa będą gotowe, dodać groszek konserwowy i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać.
4. W naczyniu ułożyć warstwę warzyw i na nie położyć warstwę ryb, następnie znowu warzywa, ryby i warzywa.


http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/ryby/ryba_po_grecku21
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation