Kuchnia

Przepisy

- 60 dag filetów rybnych,
- 4 cebule,
- 1 słoik ogórków kiszonych,
- 3 papryki (zielona, czerwona, żółta),
- bułka tarta
SKŁADNIKI ZALEWY:
- 1 mały przecier pomidorowy,
- 1 mały słoiczek łagodnego keczupu,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- 2 szklanki wody,
- 6 łyżek octu,
- 1/2 szklanki oleju,
- 2 łyżki cukru,
- 1/2 łyżeczki soli,
- pieprz

Ryba w zalewie to danie o oryginalnym smaku, idealne na wytworne kolacje.



Etapy przygotowania

Wszystkie składniki na zalewę wymieszać i zagotować. Cebulę, ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać warzywa. Filety panierować w bułce tartej i usmażyć. Następnie naprzemiennie przełożyć rybę warzywami. Całość zalać przestudzoną zalewą. Podawać na zimno z pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation