Święta i uroczystości

kuchnia boże narodzenie

Karp w migdałach

Pyszny karp w bardzo świątecznej odsłonie.
Z delikatną i chrupiącą skórką z migdałów.
Obowiązkowo na stole wigilijnym!
Podczas przygotowań świątecznych potraw warto zadba żeby były zdrowe.
A jednym z takich elementów jest używanie oleju rzepakowego.
O właściwościach przeczytasz poniżej.

Składniki :

2 filety z karpia
150g płatków migdałów
sól
pieprz
olej rzepakowy do smażenia
1 jajko
4 łyżki mąki

Przygotowanie :

Filety dokładnie oczyść. Pokrój na mniejsze kawałki. Każdą część posyp solą i pieprzem. Rybę obtocz w mące. Do miseczki wbij jajko i rozbełtaj widelcem. Rybę obtocz w jajku a następnie w płatkach migdałów. Smaż na złoty kolor na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation