Kuchnia

KULINARIA

Paluchy z ciasta francuskiego z pieczarkami i cebulką

Składniki:
opakowanie świeżego ciasta francuskiego,
250 g pieczarek
2 średnie cebule czerwone
łyżeczka suszonego oregano
pieprz, sól
łyżka czarnuszki
żółty ser,u mnie Kolumb
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Zeszklić na odrobinie oleju. Pieczarki obrać, umyć i osuszyć, pokroić w plasterki. Dodać do cebuli i podsmażać kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Ostudzić. Ciasto francuskie pokroić na ok. 8 cm pasy, nakładać farsz i zwijać, następnie ruloniki poprzekrawać i ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ok. 15-20 minut, do zrumienienia.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation