Kuchnia

Przepisy świąteczne

Ciasteczka świąteczne z migdałami

SKŁADNIKI:
- mąka x 200 g,
- masło x 200 g,
- cukier x 100g,
- cukier waniliowy x 1,
- jajko x 1,
- zmielone migdały x 50 g,
- skórka z cytryny lub pomarańczy,
- cukier puder z cukrem waniliowym do posypania.

PRZYGOTOWANIE:
Mąkę przesiewamy, wszystko mieszamy, wstawiamy do lodówki minimum na 0,5 godziny.
Następnie wałkujemy, wycinamy i pieczemy około 10 minut w piekarniku z termoobiegiem włączonym na 180 stopni.
Po wyjęciu ciastek z piekarnika (ciepłe) posypujemy cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

Przechowywać z pudełeczku z dodatkiem laski cynamonu i skarmelizowanych skórek cytryny lub pomarańczy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation