Kuchnia

Przepisy i nie tylko

Kieszonki

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie (rolka)
ser feta
zielone oliwki
pomidory suszone

Przygotowanie:

Rolkę ciasta francuskiego (musi być zimne z lodówki) rozwijamy na blacie. Można, ale nie trzeba rozwałkować posypując mąką.

Ciasto kroimy na 6 lub 8 kwadratów (w zależności od tego jakiej wielkości kieszonki chcemy robić). Ja kroiłam na 6 kwadratów.

Na środek każdego kwadratu kładziemy trochę sera feta, pokrojonych oliwek i pomidor suszony.

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni z termoobiegiem góra dół (200 stopni bez termoobiegu).
Pieczemy aż kieszonki się zarumienią.

Podajemy ciepłe, ale nie gorące, bo farsz parzy.
Następnego dnia na zimno smakują naprawdę równie dobrze.

Super przekąska lub dodatek na przykład do barszczu.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation