Kuchnia

Przepisy i nie tylko

Sledz w sosie tatarskim

Składniki:

pół kg filetów śledziowych

2 cebule

2-3 korniszony

kilka marynowanych grzybów np. pieczarek

pół szkl majonezu

pół szkl śmietany

2 łyżki soku z cytryny

szczypta pierzu i cukru





Wykonanie:

Śledzie jeśli są solone namoczyć w wodzie kilka godzin. Opłukać, osuszyć i pokroić w kawałki.

Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem, odcedzić, skropić sokiem z cytryny.

Grzyby i korniszony pokroić w kosteczkę.

Śmietanę połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać razem ze śledziami, cebulą, korniszonami i grzybkami.

Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation