Kuchnia

zupy , dania jednogarnkowe

Zupa warzywna z kapustą pekińską i groszkiem
Składniki:

2 – 2 1/2 litra wody

300 g mięsa z kurczaka

1 cebula

1/2 główki kapusty pekińskiej

3 marchewki

4 młode ziemniaki

1/2 szklanki mrożonego groszku

2 liście laurowe

4 zioła angielski

szczypta tymianku, kurkumy, imbiru

sól i pieprz do smaku



Do zimnej wody włożyć opłukane mięso, dodać tymianek, kurkumę, imbir, liście laurowe i ziele angielskie, gotować 1 1/2 godziny na małym gazie pod przykryciem. Marchew, ziemniaki, cebulę obrać, kapustę umyć i pokroić drobno w kostkę lub talarki, dodać do gotującego się bulionu (po upływie 1 1/2 godziny), gotować kolejne 25 minut. Dodać groszek, gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation