Kuchnia

Kulinaria

Faszerowane pomidory
mięso mielone wieprzowe - 200 gramów
pomidory - 8 sztuk
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr - 1 opakowanie
pomidory z puszki - 200 gramów cebula - 1 sztuka ugotowany
ryż - 1 szklanka
mozzarella - 1 sztuka
olej - 2 łyżki

1.Cebulę pokrój w drobną kostkę. Mięso mielone wraz z cebulą podsmaż aż będzie rumiane, ok. 8 minut.
2.Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem. Dodaj Fix Knorr, wszystko wymieszaj i duś aż dobrze zgęstnieje.
3.Gotowany farsz wymieszaj z wcześniej ugotowanym ryżem.
4.Z świeżych pomidorów odetnij kapelusze z ogonkiem i łyżeczką pozbądź się pestek. Jeśli chcesz możesz posiekać pomidorowe pestki i dodać je do mięsnego farszu.
5.Do pustych pomidorków nakładaj farsz. Na wierzchu każdego połóż plasterek sera mozzarella.
6.Przykryj pomidory kapeluszami i zapiekaj w 220 stopniach przez 10 minut.
Tip: Farsz możesz dodatkowo wzbogacić świeżymi ziołami np. bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation