Kuchnia

Przepisy

Zapiekanki z makaronem i pieczarkami - składniki:

makaron muszelki ugotowany - 200 gramów, pieczarki - 10 sztuk, boczek wędzony - 5 plastrów, Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie, woda - 150 mililitrów, cebula - 1 sztuka, śmietana 36% - 100 mililitrów, ciasto francuskie - 1 opakowanie, jajko - 1 sztuka, starty ser cheddar - 3 łyżki, oliwa - 2 łyżki.

ZAPIEKANKI Z MAKARONEM I PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojony w kostkę boczek oraz cebulę. Dodaj pokrojone w ósemki pieczarki i smaż chwilę razem.

2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 150 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię z grzybami. Zagotuj.

3
Do sosu dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i zestaw z ognia. Całość przestudź lekko, a następnie wymieszaj z serem.

4
Foremki natłuść i napełnij makaronem. Z ciasta wytnij krążki o średnicy foremek.

5
Krążki z ciasta nałóż na każdą z porcji i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Wszystkie foremki ustaw na blasze, a następnie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation