Kuchnia

kuchnia

HAWAJSKI BANANOWIEC

Biszkopt:
6 jaj, cukier waniliowy,
6 łyżek cukru,
6 łyżek mąki tortowej,
łyżka mąki ziemniaczanej.

Masa:
1 kostka masła,
3 jajka,
1 galaretka agrestowa,
4 banany

Pianka:
3 białka,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 galaretka cytrynowa

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z kolejnymi żółtkami oraz z mąką. Masę wyłożyć do tortownicy, piec w temp. 180 stopni około 35 minut.
Biszkopt upiec dzień wcześniej. Banany rozgnieść lub zmiksować. Masło utrzeć z żółtkami, dodając po łyżce masy z bananów. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody, tężejącą dodać do masy, utrzeć. Masą wyłożyć na biszkopt, wstawić do lodówki. Białka ubić z cukrem. Dodać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Pianę ułożyć na masie. Na niej plasterki bananów i tężejącą galaretkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation