Kuchnia

Rybki

Ryba pod ananasową pierzynką
1 kg filetów z morszczuka (świeże lub mrożone)
3 cebule
4 krążki ananasa z zalewy
3 łyżki keczupu meksykańskiego (lub innego bardzo ostrego)
jajko
mąka
masło klarowane
sól
pieprz



Filety osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, opanierować w jajku i mące. Rozgrzać na patelni masło klarowane i usmażyć ryby na rumiano. Zdjąć i odstawić żeby przestygła.
W międzyczasie cebule pokroić w drobną kostkę, ananasa także. Wymieszać razem, dodać keczup, ponownie wymieszać. Na dno miski wyłożyć porcje cebuli z ananasem, na to położyć połowę filetów, przykryć kolejną porcją cebuli, znowu filety na to, a na górę resztę cebulowego farszu. Odstawić na noc do lodówki do przegryzienia się. Pycha.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation