Kuchnia

zupy

Pikantny krem ziemniaczany z chorizo

Składniki:
4 ziemniaki pokrojone w kostkę
2 cebule czerwone pokrojone w ćwiartki
100 gram kiełbasy chorizo (pikantna)
150 gram kapusty włoskiej
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
kostka wołowa
sól i pieprz
kmin rzymski - mielony
kolendra - mielona
mielona papryka

Przygotowanie:
Wlej oliwę do garnka, podgrzej i wrzuć pokrojone ziemniaki, cebulę i wyciśnięty czosnek. Smaż przez około 5-6 minut, stale mieszając.

Następnie dodaj bulion wołowy i gotuj przez 20 minut. Jak się wszystko ugotuje, przetrzyj przez sito na gładką masę (my w tym celu użyliśmy blendera).
W czasie gdy zupa się gotuje smaż chorizo na patelni przez około 4-5 minut.
Teraz do zmiksowanych ziemniaków dodaj poszatkowaną kapustę i usmażone chorizo i wymieszaj wszystko.

Dodaj przyprawy do smaku i gotuj jeszcze przez minute lub dwie.

Udekoruj niewielką ilością papryki mielonej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation