Kuchnia

Przetwory

Pyszna sałatka z fasolki szparagowej idealna do pieczonej rybki -Sałatka z fasolki szparagowej z cebulką - SKŁADNIKI:

2 kg fasolki szparagowej zielonej
1 kg marchewki
1/2 kg cebuli
10 łyżek wody
2/3 szklanki oleju
1 słoiczek koncentratu pudliszki

Sałatka z fasolki szparagowej z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę szparagową umyć odciąć końce ,pokroić na mniejsze 3 cm kawałki,ugotować w lekko osolonej wodzie na pół miękko uważać aby nie przegotować.



Marchew oskrobać umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej,a cebulę poszatkować na piórka. Marchewkę i cebulę dusić do miękkości w osobnych garnkach dodając do każdego z nich po 5 łyżek wody i 1/3 szklanki oleju.



Ugotowaną fasolkę odcedzic dodać do niej 2 łyżki soli-płaskie,3 łyżki cukru i 4-5 łyżek octu 10%.

Wszystkie składniki połączyć w jednym garnku wymieszać dobrze dodając słoiczek koncentratu.

Nakładamy sałatkę do słoiczków zamykamy dobrze i pasteryzujemy 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation