Kuchnia

Inspiracje kuchnia

Cygański kociołek


Składniki

kabaczek lub ogórek
100g pieczarek
1 łyżeczka cukru
sól
2 łyżki oleju
2 ziemniaki
4 strąki czerwonej, zielonej i żółtej papryki
2 cebule
300g gotowanego mięsa (lub wołowiny z rosołu)
szklanka bulionu
5-6 pomidorów (lub koncentrat pomidorowy)
Kamis Natka pietruszki w torebce
Kamis Cząber w torebce
Kamis Liście laurowe w torebce
Kamis Ziele angielskie w torebce
Kamis Pieprz czarny mielony w słoiczku

Przepis

ETAP 1
Kabaczek lub ogórek umyć, obrać, oczyścić, pokroić w kostkę.
ETAP 2
Papryki i pieczarki umyć, oczyścić.
ETAP 3
Papryki pokroić w szerokie paski, pieczarki w grube plastry.
ETAP 4
Pomidory umyć, pokroić.
ETAP 5
Cebule obrać, posiekać.
ETAP 6
Ziemniaki obrać, umyć.
ETAP 7
Mięso i ziemniaki pokroić w równą kostkę.
ETAP 8
Olej mocno rozgrzać w kociołku, wrzucić pokrojone cebule, zeszklić.
ETAP 9
Włożyć ziemniaki i paprykę.
ETAP 10
Chwilę smażyć mieszając.
ETAP 11
Dodać pieczarki.
ETAP 12
Wlać bulion i dusić ok. 5-7 minut, dodać mięso, kabaczek i przyprawy.
ETAP 13
Wszystko dusić przez 20 min.
ETAP 14
Pod koniec duszenia dodać pomidory lub koncentrat do smaku.
ETAP 15
Wymieszać.
ETAP 16
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation