Kuchnia

Desery

Krem truskawkowo- twarożkowy „Deser kibica”

Składniki:
- Truskawek- 500 g
- Cukier brązowy- Ok. 9 łyżeczek
- Twaróg zwykły lub typu włoskiego- 440 g
- Śmietana kremówka 30 %- małe opakowanie
- Jogurt naturalny- 200 g
- Cukier waniliowy- 2 łyżeczki



Przygotowanie:
Truskawki obrać z szypułek, umyć i zmiksować Blenderem. Dodać do nich 4- 6 łyżeczek brązowego cukru ( w zależności jak słodkie są truskawki) i jedną łyżkę jogurtu naturalnego.
Śmietanę kremówkę delikatnie ubić, dodać twarożek i pozostały jogurt, a następnie zmiksować. Dodać do tego 2 łyżeczki cukru waniliowego i 3 łyżeczki cukru brązowego. Wszystko razem wymieszać.
Do pucharków lub szklaneczek nałóż twarożek w ilości ¾ pojemności, a ¼ truskawek.


Zapraszamy na naszego bloga http://panipanidomu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation